İşletmelerde Yenilikçi Tasarımlar

                İnsan psikolojisi öyle bir yapıya sahiptir ki sonucu kötü de olsa yeni bir şeyin iyi olduğunu düşünür. Çoğu insan için geçerli olan bu durum işletmeleri yakından ilgilendirmektedir. İşletmeler de birkaç senede bir çalışma düzenlerini, ofis yerleşimlerini ya da bulundukları binaları değiştirerek yeni bir görünüm kazanma ihtiyacı duyar. İşletmelerde yapılan bu değişikliklerin en etkili ve en kolayı hiç şüphesiz ofis bölme sistemleridir.

                Ofis bölme sistemleri sayesinde ofisin yerleşimi basit bir şekilde tamamen değiştirilebilir. Bu değişim bölme duvar ile oda yaratmaktan tutun da panel bölme işlemi ile çalışanların özel alanlarının oluşturulmasına kadar oldukça kapsamlı işleri kapsamaktadır. Çalışanlar arasında uyumsuzluk ya da karışıklık olmaması için her çalışana ayrı bir alan oluşturulmalıdır. Bu ayrı alan ayrı ayrı masalar olduğu takdirde ofiste kaplanan alan oldukça fazla olacak ve ofisin kullanışlılığı azalacaktır. Bu nedenle banka gişelerinde olduğu gibi büyük bir masayı cam bölme ya da panel bölme işlemi ile bölümlere ayırmak ofisin yerleşim düzeni için çok daha mantıklıdır. Bu mantık çerçevesinde yapılacak en doğru şey olan ofis bölme sistemleri diğer çalışmalara göre çok daha kısa sürede sonuçlandırılması ile de bir adım öne çıkmaktadır. Aksi halde eski tip yapılan inşaatlar haftalar süreceğinden ofis bölme sistemleri ile birkaç günlük tadilatlar işletmenin çalışmaya devam etmesi için çok daha mantıklıdır.

                Özel sektör işletmelerinden çoğu insan psikolojisindeki bu yenilik isteğinin farkına varmış ve gereğini yerine getirmiş işletmelerdir. Devlet daireleri ne yazık ki bu psikolojinin farkında olsa dahi sürekli bir yenileşme çabasına çeşitli sebeplerle girişememektedir. Bu sebeplerin en önemlisi bütçe kaygısı olsa da ofis bölme işleminin kısa süreli ve az masraflı olması tercih edilmesi için büyük bir nedendir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir