Ofis Bölme Sistemleri Nedir Ne Değilidir

Ofis Bölme Sistemleri Nedir? Ne Değildir?

Ofislerde tercih edilen bölme duvarlar, alüminyum arasına yerleştirilen derzlerden imal edilen, ofislere yeni mekanlar kazandırmak amaçlı kullanılan 360 derece dönebilen duvar sistemleridir. Bu sistem sayesinde ofislerinizde yeni yerlere kavuşmakla kalmayıp, aynı zamanda tasarımsal değeri yüksek bir ofise de sahip olmuş olursunuz. Değişik panel ve cam kombinasyonlarının uygulama alanı bulduğu ofislerinizde, modern mobilyalarınızla kombin olacak ofis bölme sistemlerine sahip olacaksınız. Cam bölmelerin üzerine uygulanan kumlama ve film gibi sistemlerle tasarımsal açıdan harikalar meydana getiren sistemler vücuda getirilmektedir.

Ofis bölme sistemleri ne değildir?

Şunun altını iyi çizmek gerekir ki, ofis bölme sistemleri kesinlikle klasik duvarlardan farklıdır. Tuğla ve sıvadan meydana gelen duvarlar, yapının bir parçası halindedir. Bina planında duvarların kolanlara bindireceği yükler de hesaplanarak, mevcut planın aksine ofis içerisine yeniden tuğladan yapıla örme duvarları çıkmak, binanın ağırlığını arttıracağından güvenlik açısından da uygun olmamaktadır. Ofislerdeki bu durumu ortadan kaldırmak adına geliştirilen ofis bölme sistemleri, hafif, ince, yer kaplamayan ve binaya ek yük bindirmeyen yapıdadır. Binanın mevcut planına zarar verecek hiçbir durum arz etmez.

Ofis bölme sistemlerinin teknik nitelikleri

-Duvar kalınlığı 80 mm

-Genişlik 300 mm’den başlar.

-Yükseklik 2100 mm’den başlar.

-Ağırlık 30-35 kg/m’2

-Taşıyıcılar alüminyum profiller

-Derz boşluğu 6 mm’dir.

Daha birçok açıdan örme duvar sistemlerinden ayrılan ofis bölme sistemleri, karakteristik olarak da duvarlardan ayrılmaktadırlar. Söz konusu sistemler;

-Ses ve ısı yalıtımı sağlamaktadır.

-Özel tasarımı sayesinde ofislere tasarımsal farklılık sunmakta, kurumsal kimliğe uygun mekanları meydana getirmektedir.

-Camlı bölmeler arasına yerleştirilen hareketli jaluzi sistemleri, şeffaflık sağlamakta aynı zamanda kapandığında duvar görüntüsü vermektedir.

-Sistemlerde bulunan alt bazalar, istenilen kablonun getirilmesiyle priz kullanım imkanlarını sunmaktadır.

-Tavandan başlayıp, tabana kadar bölme imkanı verir. Dileyenler ise, açık profilli bölme sistemini kullanır. Açık tarzlı ofislere uygun olan bölme sistemleri, yarım bölme duvar sistemidir.

-Monte edildiği yer ve yüzeylere kesinlikle zarar vermez. Demontaj özelliği sayesinde, ofisin taşınması durumunda da kolayca sökülür ve takılır. Dikey kolonu sayesinde 360 derece dönebilme hareketine sahiptir.

Ofis bölme sistemleri

Yatay camlı bölme sistemler: Işık ve aydınlığı tam olarak sağlayan sistem, yatay görünümüyle ofislere şıklık kazandırmaktadır. Genellikle ofislerin koridorlarına bakan kısımlarda kullanılmaktadır. Jaluzi ve kumlama teknikleriyle, camlar daha çekici kılınmaktadır.

Yarım camlı bölme sistemleri: Ofis içerisinde tabandan belli bir kısma kadar ahşap sistemlerin uygulandığı ve orta kısmın cam bölmelerden oluştuğu sistemdir. Tavanda ki belli bir kısım da ahşap malzemeden vücuda getirilir. Orta kısım ise tamamen camdır. Yani sistem tabandan tavana şu şekildedir ahşap/cam/ahşap.

Tam camlı bölme duvar sistemleri: Şeffaflığı sevenler ve modern olmayı dileyenler için ofis içerisinde meydana getirilecek olan bölmelerin hepsi, tamamen camdan imal edilir. Bu ofise daha sofistike bir hava katar. Camlar arasına yerleştirilen jaluziler, ses yalıtımı sağlar. Aynı zamanda mat cam sistemleri kullanılarak da özel cam alanlar meydana getirilebilir.

Sepereratör bölme sistemleri: Açık tasarımlı ofisler için uygun olan sistem, tabandan başlayan ancak tavana kadar bölme uygulanmayan sistemleri ifade eder. Açık planlı ofis içerisinde ısı, ses, ışık optimizasyonunu sağalmak için ideal kullanıma sahiptir.

Dolu ara bölme duvar sistemleri: Ofislerde görünüme zarar veren yerlerin kapanması adına kullanılan sistemlerdir. Göz ahengini bozan, düzensizliğe sebep olan yerler, bu sistemin uygulanması halinde, şık ve daha iyi görünürler. Tamamen ahşap bölme duvar uygulamadır.

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir