Ofis Bölme Sistemleri Tasarımları
Ofis Bölme Sistemleri Tasarımları
Gündelik hayatımızın bir parçası olan iş yerleri, vaktimizin büyük kısmını geçirdiğimiz yaşam alanlarıdır. Bir nevi ikinci evimiz konumundaki ofisler, davranışlarımıza da bir şekil kazandırır. Zamanımızı işe göre ayarlar, ona göre hareket ederiz. Yaşantımızın göbeğinde bulunan bu mekanların, bize etkisi bariz ortadadır. Bu nedenle, ofisleri daha yaşanabilir kılmamız gerekiyor. Tıkış tıkış masalar, orantısız ayrılmış iş bölümleri ve kapalı kutu görüntüsündeki odalar, hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Beton kolonların arasını tuğlalarla doldurmak yerine cam bölme duvar tercih ederek, düzensizlik kargaşasına bir son verebiliriz. Gayet zarif ve ince tasarıma sahip cam paneller ile ofisin hacmi de genişleyecek, olduğundan daha büyük görünecektir.
Geliştirilmiş cam teknolojisi ile panellerin birbirine uyumlu hale getirilmesi, dekorasyona büyük katkı sağlamıştır. Sizlerin de bildiği üzere, ofisler yüksek tavanlı geniş bir alandan oluşur. Standart bir konutun odasız hali gibidir; gerekmedikçe duvar örülmez. Eğer ihtiyaç duyulursa ki muhakkak olacaktır, daha estetik bir yöntemle ayrımlar meydana getirilir. Böylelikle kapalı alan ferah bir görüntüye kavuşur, sağlıklı iş ortamı elde edilir. Uğraştığınız sektörle alakalı olarak yarım veya tam camlı ofis bölme duvar temin etmelisiniz. Mevcut alanın daralmaması için milimetrik yer kaplayan camlı paneller işinizi fazlasıyla görecektir. Oluşacak dekoratif görüntü ise bu işin güzel bir uzantısıdır.
Ofis Bölme Sistemleri Tasarımları Nasıldır?
Alüminyum gibi hafif bir malzeme ile meydana getirilen paneller kullanış açısından gayet uygundur. Alüminyum çerçeve üzerine cam monte edilerek bu kullanışlılık daha belirgin hale getirilir. Peki, cam bölme nasıl yapılır, bu soruya da kısaca yanıt arayalım. Konulduğu çerçeve ile uyumlu olan ve ofise dekoratif bir görüntü kazandıran cam paneller, mimari bir bakış açısıyla üretilir. İş yerinin en, boy ve yüksekliği esas alınarak bir ölçü elde edilir. Fabrikada üretim aşaması gerçekleşirken bu ölçülerin dışına çıkılmaz. Aksi halde montaj süreci sıkıntılı geçecektir. Bizote makinasından kesilen camlar, silikon ve fitil gibi yalıtım elemanları ile çerçeveye takılır.
Büyük hacimdeki bir iş yerini küçük parçalara ayırırken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Personel ve idari bölümlerinin sayısı ile işin ilerleyiş yönü hesaba katılarak panel çeşitlerinden birini seçmelisiniz. Gizliliğinin önemli olduğu kısımlara jaluzili, şeffaflık gereken yerler için tamamen cam ofis bölme sistemleri veya kısa panel tercih edilebilir. Şayet keskin köşeli hatlar sizi rahatsız ediyorsa kavisli (bombeli) camlardan yana oy kullanabilirsiniz. Teknolojik altyapı sağlam olduğu için ofis bölme firmaları ihtiyaçlarınıza kalıcı çözümler vadedebiliyor. Referanslarına bakarak bu firmalardan birini kolaylıkla bulabilirsiniz. Firmanın vasıflı olması aramanız gereken ilk şarttır. Aksi halde hayalinizdeki görünüm ile gerçekleşen arasında ciddi farklılıklar olacaktır. Sektöründe adından sıkça söz ettiren Man Ofis bu konuda size yardımcı olabilecek deneyime sahiptir. Planlama, üretim ve montaj sürecinin tamamında etkin rol alması sebebiyle, beklentilerinizi sağlıklı bir şekilde karşılayacaktır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!